سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و طلحه و زبیر بدو گفتند با تو بیعت مى‏کنیم به شرط آنکه ما را در خلافت شریک کنى ، فرمود : ] نه ، لیکن شما شریکید در نیرو بخشیدن و یارى از شما خواستن ، و دو یارید به هنگام ناتوانى و به سختى درماندن . [نهج البلاغه]
 
سه شنبه 89 تیر 1 , ساعت 12:32 عصر
 دبیر کارگروه توسعه قضایی شمال غرب کشور گفت: سلامت امر قضاوت، منوط به استقلال قاضى و استقلال وى، منوط به تأمین عوامل استقلال اوست.

به گزارش  دفتر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشر اسلامی، یحیی میرزامحمدی امروز در نشست کارگروه توسعه قضایی شمال غرب کشور که همزمان با هفته قوه قضائیه در تالار اجتماعات دفتر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشر اسلامی برگزار شد، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مورد تحقق عدالت توسط دستگاه قضایی و چشم دوختن مردم به تحقق عدالت گفت: قوه قضائیه برای پاسخ به عدالتخواهی ملت باید به گونه‌ای عمل کند که هر مظلوم و صاحب حقی مطمئن باشد با مراجعه به دستگاه قضایی، حقش را خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه قضات باید از لحاظ معیشت و دیگر نیازهاى معمول بشرى تامین باشند، افزود: امام علی (ع) به مستقل بودن قاضى اهتمام ویژه داشتند چنانچه به مالک‌اشتر می‌فرمایند،«ای مالک با جدیت هر چه بیشتر، قضاوت‌هاى قاضى خویش را بررسى کن و در بذل و بخشش به او، سفره سخاوت را بگستر، آن چنانکه نیازمندى‏اش از بین برود و حاجت و نیازى به مردم پیدا نکند.
دبیر کارگروه توسعه قضایی شمال غرب کشور با تاکید بر اینکه از دیدگاه قاضی نباید تفاوتی بین حاکم و محکوم وجود داشته باشد، گفت: حضور امیر مومنان(ع) با وجود داشتن خلافت و قدرت در محکمه شریح قاضى، تأکیدى بر استقلال و تسلط قاضى، حتى بر خلیفه و قوه مجریه است.
وی با اشاره به شأن، عظمت و جایگاه خطیر قاضى در نظام قضایی اسلام افزود: جایگاه خطیر قاضى در نظام قضایی امیرمومنان علی (ع) را می‌توان در جمله معروف حضرت به شریح قاضى جستجو کرد، آنجا که خطاب به شریح می‌فرمایند، «تو در جایگاهى قرار گرفته‏اى که نبى یا وصى و یا شقى جاى دارند».
رئیس محاکم دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان شرقی، رعایت بیط‏رفى کامل در قضاوت و رعایت مساوات بین طرفین نزاع از جهت نگاه، گفتار، نشستن و توجه را از شرایط و آداب قضاوت صحیح دانست و اظهار داشت: حوصله کامل در استماع سخنان طرفین و قطع نکردن حرف آنها، عدم قضاوت در حال گرسنگى و خواب‏آلودگى و عصبانیت، عدم خستگى و ملالت و بى‏حوصلگى در حال قضاوت، بالا نبردن صداى خویش با طرفین دعوا، حفظ هیبت و عدم خنده بی‌جا و زیاد همچنین عدم معامله با طرفین احتمالى دعوا در اجتماع باید به عنوان آداب قضاوت علوی در سرلوحه قضات محاکم نظام اسلامی باشد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ